Céges kultúránknak évek óta része az önkéntes munka. Miközben az élhetőbb környezetért dolgozunk, vagy az arra rászorulókat támogatjuk, mi is többé válunk. A karitatív napok egyben közösségépítő és motivációs célokat is szolgálnak. Legyen szó takarításról, kertészeti munkáról, alapítványi napokon való részvételről vagy adományok átadásáról, ott vagyunk, és segítünk!

Őszi szemétszedés a Városmajorban - 2018

 

A HD csapata 2018 őszének egyik utolsó napos péntek késődélutánját az irodánk közelében található Városmajor megtisztításával töltötte. Köszönet az akciót kezdeményező Majorka bisztrónak és a Hegyvidéki Önkormányzatnak, valamint a csaknem tucatnyi lelkes kollégának!

 

Föld Napja - 2018

  

2018 április 21-én a FŐKERT Nonprofit Zrt. parkszépítő akciójában telt a szombati munkanap: a „Miénk itt a Park” programon közel 450 lelkes résztvevővel együtt füvesítettünk, saraboltunk, gyöngykavicsot terítettünk és felástuk a homokozót a Népliget közkedvelt játszóterének környékén. A Föld Napjához kapcsolódóan ez az alkalom remek lehetőség volt arra, hogy környezettudatos cégként közösségi szinten is tegyünk az élhető városi környezet megteremtéséért, figyelmet fordítva a természeti értékeink megóvására, fenntartására.

 

Rex Állatsziget - 2016 

 

A 2016-os önkéntes napunkat a Rex Kutyaotthon Alapítványnál töltöttük. Lefestettük az Állatmenhely belső fakerítését és rendbe hoztuk az Állatszigeten a kecskék és juhok kifutóját, megtisztítottuk a területet a gaztól és a fahulladéktól, az érintett négylábúak élénk érdeklődése kíséretében! A kutyák és cicák is profitáltak látogatásunkból, a Human Dialog és dolgozói pénzadománnyal és táppal is támogatták a menhely lakóit, sőt egy cica új gazdira talált.

 

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Adni öröm! élelmiszergyűjtő akció, 2015

 

2015. decemberében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm! elnevezésű élelmiszergyűjtő akciójához csatlakoztak a Human Dialog munkatársai. A több mint 2000 önkéntest megmozgató országos akcióban a SPAR csoport 162 üzletében december 16-a és 21-e között  257 tonna élelmiszer gyűlt össze, az ebből összeállított 32 ezer ajándékcsomag még karácsony előtt eljutott a rászorulókhoz. 

 

Mosoly Váltó - Balaton, 2015

 

A Mosoly Alapítvány jótékonysági futásán, a Mosoly Váltón idén is részt vettünk. Kiss-Tagscherer Alex mosolyos fiúval gyereknap délelőttjén tettük meg a Siófokon keresztülhaladó támogatói szakaszt, és adtuk át a stafétabotot a következő csapatnak. A jó hangulatú eseményen az ingyenes mese- és művészetterápiákkal súlyosan beteg gyermekek pszichés problémáit enyhítő alapítvány munkáját támogattuk.

További képek a Mosoly Alapítvány Facebook-oldalán.

 

Tartsd életben - kisfilmmel az újraélesztésért, 2015

 

 

2015 februárjában debütált ügynökségünk és gyártópartnereink (Skyfilm, Peakfilm) pro bono felajánlásaként az Országos Mentőszolgálat Alapítvány „Tartsd életben!” kampányfilmje. A British Heart Foundation azonos célból készült, 2011-es videóján alapuló magyar változat az angol és a magyar alapítvány egyeztetéseit követően azért jött létre, hogy a humor és egy ismert dallam, a Stayin’ Alive segítségével Magyarországon is széles körben tegye ismertté a kizárólag a mellkas nyomásával történő, laikus újraélesztés legfontosabb lépéseit. A figyelemfelkeltő szpot nézettsége rekordokat döntöget, hiszen elindulása óta a videómegosztó és közösségi csatornákon már több mint 1 500 000-en látták. A „Tartsd életben!” így minden idők legnagyobb internetes nézettséget elérő magyar társadalmi célú kisfilmje lett.

 

Mosolykilométer - Balaton, 2014

 

A nyáron több munkatársunk is lerótta a maga Mosolykilométerét: futva, biciklin vagy éppen görkorcsolyán teljesítettünk egy-egy távot a Balaton körüli Ultrabalaton futóverseny jótékonysági célú eseményén, a Mosoly Váltón, a Human Dialog pedig adománnyal támogatta a Mosoly Alapítványt.

 

Sasfészkek őrzése, Magyar Madártani Egyesület - Jászság, 2014


2014. júniusában csapatépítő program keretében segítették munkatársaink a Magyar Madártani Egyesület HELICON LIFE programját a Jászságban. Részt vettünk a fészekőrzésben, új zuhanyzót építettünk, megszámoltuk az elültetett cserjéket és fákat az egyik élőhelyfejlesztési területen, illetve tanulmányoztuk a HELICON LIFE programot.

 

Mikulásgyár – Budapest, 2012


Az ünnepekre hangolódva a Mikulásgyárban tüsténkedtünk: szórólapoztunk, fogadtuk és csomagoltuk az adományokat, amelyeknek hamarosan nagyon sok rászoruló család örülni fog!

 

Közösségi ház – Káva, 2012

2011 karácsonya előtt pár nappal ellátogattunk Kávára, ahol a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából, több nehéz sorsú család részesült adományban. A helyi közösségi házban bennünket is vendégül láttak. Úgy döntöttünk, viszonozzuk a kávaiak kedvességét és lelkes munkatársakkal adománygyűjtésbe kezdtünk, melynek eredménye megtekinthető az alábbi videón:


 

Idősek otthona – Dunavarsány, 2011


Magyar Ökomenikus Segélyszervezet által Dunavarsány határában, Erőspusztán működtetett Idősek Otthona környezetének rendbe tételére vállakoztunk 2011. szeptember 9-én. Megtisztítottuk a konyha körüli területet (gazolás, szemétszedés, söprés, sövénynyírás, zöldhulladék eltakarítás), és a társalgó mellett, a kerti törpe körül is sikerült egy virágágyást gyomtalanítani, valamint néhány új virággal díszíteni. A Human Dialog Kft. sövénynyírógép és kerti eszközök adományozásával segített abban, hogy az ápolt környezet a továbbiakban is fenntartható maradjon.

 

Down Alapítvány – Budapest, 2009 


2009-ben immár harmadik alkalommal jártunk a Down Alapítványnál, ezen az önkéntes napon hulladékoktól, tönkrement vagy elhasználódott bútoroktól szabadítottuk meg az épületet.

 

Down Alapítvány – Budapest, 2008


Feladatunk a pinceszint kitakarítása volt a Down Alapítványnál. A homokkal és szeméttel, fa és fémhulladékkal teli helységeket a HD csapata egy nap alatt megszabadította a felesleges és koszos anyagoktól, amelyeket óvatosan kellett eltávolí­tani, mivel egy része veszélyes és nagy tömegű hulladék volt. Cégünk a hulladékelszállítás költségeit is fedezte.

 

Magyar Williams Szindróma Társaság – Balatonfüred, 2008


2008 nyarán ellátogattunk Balatonfüredre, a Magyar Williams Szindróma Társaság fejlesztő táborába. Nem érkeztünk üres kézzel: sport-, és művészeti foglalkozásokhoz szükséges eszközökkel leptük meg a gyerekeket. A nap folyamán segítettünk a gyógytornázóknak a gyakorlatok közben, bepillantást nyertünk a Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika (HRG) programokba és a mozgásfejlesztő táncórákon is részt vehettünk. Cserébe rengeteg szeretetet és vidámságot kaptunk a gyerekektől.

 

Down Alapítvány – Budapest, 2006

Down Alapítványnál

 
Az Átmeneti Otthon részleges felújítása keretében az ablakok festését, tisztítását vállaltuk a Down Alapítványnál. Csapatunkhoz osztrák partnercégünk munkatársai közül is többen csatlakoztak, így a hatékony, jókedvű munka garantált volt!